dilluns, 2 de setembre del 2013

La Foire aux Vins

Cada any per aquestes dates, i coincidint amb la verema, a molts indrets de França se celebra un esdeveniment fonamental en el món del vi alhora que pràcticament desconegut fora de les fronteres franceses; es tracta de "La Foire aux Vins". 


Tot amant del vi sap que és el moment òptim per a reemplenar el celler així com per a descobrir les noves anyades i tendències. 
Tot el sector del vi a França (botigues online, cellers, grans superfícies, enoteques ...) posa a disposició del professional i del particular tota una selecció de vins impensable en qualsevol altre moment de l'any a uns preus veritablement fantàstics. 

Durant uns 10 dies al voltant de la tercera setmana de setembre, és possible comprar Grands Crus a qualsevol botiga o gran superfície a preus que sovint arriben al -60% del preu habitual. També hi ha una selecció fantàstica de vins de preu més modest per a aquells que no vulgueu picar tan alt (Loire, Alsace, Rhône, Rousillon, Provence, ...).

Us en poso uns quants exemples amb els preus habituals a Espanya i alhora a França durant "la Foire".

Château Brane-Cantenac 2009
Deuxième Grand Cru Classé
Margaux
- pvp Espanya: 125€
- pvp Foire: 55€








Château Lynch Bages 2010
Cinquième Grand Cru Classé
Pauillac
- pvp Espanya: 195€
- pvp Foire: 129€





Trobareu també molts altres vins fantàstics de qualsevol regió de França. 
- Bordeus com el Château Méjean de Graves a 13€
- Sauternes com el del Château Suau a partir de 14€
- bons Borgonyes com el Marsannay Vielles Vignes de Nicolas Theuriet a 12€
- Châteauneuf du Pape com el Domaine des Trois Plantiers a 10€
- un meravellós Pinot Gris Selection de Grains Nobles a 14€
- o un Crémant du Jura com el de Marcel Cabelier per 5€
Sumeu a tot això Hermitage, Saint-Joseph, Cahors, Madiran, rosats de Côtes de Provence, blancs de Meursault, Sancerre, Alsace, Coteaux du Layon, ... i dubto que us pugueu resistir.

La mala notícia és que els stocks són limitats, així que cal anar-hi els primers dies si voleu posar les mans sobre les joies disponibles. Des de Catalunya, l'opció més senzilla és l'Auchan de Perpignan; es troba a 5 minuts del peatge i l'oferta és veritablement impactant. Jo hi vaig des de fa 5 ó 6 anys i sempre n'he tornat encantat; a més, hi trobareu venedors que amablement us ajudaran a triar els vostres vins. Cal estar ben atents a la web per veure les dates de cada "magasin" així com el catàleg online si voleu preparar la vostra compra abans d'anar-hi.

Vive le vin!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada